Träna i sommar

Sommaren innebär inte bara sol, bad och semester. Sommaren är också en utmärkt årstid för motion och träning på olika sätt. Här kommer därför några tips på hur man kan träna på olika sätt i sommar.

Löpning

För den som kanske tycker att det varit lite kallt att vara ute och spring under vintern och våren finns det inte längre några ursäkter när sommaren kommer. På sommaren kommer det att finnas många härliga sommarkvällar som är idealiska för löpning. Att vara ute och springa en ljum sommarkväll och känna brisen fläkta är kanske något av det allra bästa som finns.

Cykling

En annan träningsform som också fungerar utmärkt på sommaren är cykling. Oavsett om man bara har en ”vanlig” cykel eller en riktig mästarcykel så går det alltid bra att ge sig ut på en liten cykeltur och gärna en lång sådan så man känner att man riktigt får kämpa i sadeln.

Vattenträning

På sommaren ska man givetvis också utnyttja vattnets potential till träning och motion i olika former. Om vågorna inte är allt för höga kan man givetvis ta sig en simtur. Andra bra träningsformer i vatten är till exempel kanotpaddling eller varför inte rodd.