Vikten av träning

I dagens samhälle har svenskarna blivit allt mer stillasittande. För att må bra behöver människokroppen röra på sig vilket är ett problem för många då de har väldigt stillasittande arbeten. Kroppen vill få motion till varje pris och den är gjord på ett sådant sätt att den behöver röra på sig för att må bra.

TräningDet är förvånansvärt många som aldrig motionerar. Många tar bilen till jobbet där de sitter vid ett skrivbord för att sedan ta bilen hem. Om man då inte ägnar sig åt någon sorts träning kan det vara farligt. Förutom matmissbruk är bristen på motion en stor orsak till fetma i Sverige.

Många äter väldigt mycket och dessutom onyttigt. Det kombinerat med en brist på motion kan få hälsokonsekvenser. När du tränar frigörs endorfiner som är ett signalämne som får dig att känna dig lycklig. Det är hjärnans egna belöningssystem för att få dig att motionera mer.

Det finns många olika motionsformer och du kan vara säker på att det finns någon som passar dig utmärkt. I många fall behöver det inte vara att gå till ett gym eller börja med en lagidrott. Om du har möjlighet att antingen gå eller cykla till jobbet kan det vara fullt tillräckligt. Då gör du förutom dig själv även miljön en tjänst.