by
on
under ,
Permalink

Sök hjälp om du har problem med urinvägarna

Om du lider av problem med urinvägarna är du inte ensam. Det är oerhört vanligt att drabbas av urinvägsbesvär någon gång under livet. Det kan vara allt från en överaktiv urinblåsa till inkontinens och urinvägsinfektioner. Det finns hjälp att få och det är alltid bra att behandla besvären när de är i ett tidigt stadium.

Olika typer av symptom

Symptomen skiljer sig åt beroende på vilka besvär man har. Har du urinvägsinfektion är smärta i nedre delen av magen, behov av att kissa ofta och sveda när man kissar typiska symptom. Lider du däremot av urinrörsförträngning, kan symptomen yttra sig i svårigheter att tömma urinblåsan.

Sök hjälp tidigt

Vissa besvär som exempelvis urinvägsinfektion kan leda till mer allvarliga tillstånd som njurbäckeninflammation om bakterierna sprider sig upp i de övre delarna av urinvägarna. Det är därför viktigt att söka hjälp om besvären inte går över efter ett par dagar. Även om du skulle lida av mindre allvarliga besvär så som inkontinens, är det ändå klokt att söka hjälp. Behandlingen skulle i så fall bestå av olika träningsövningar som stärker musklerna i bäckenbotten. Oavsett vilket urinvägsproblem du lider av, finns det bra och lättillgänglig hjälp att få. Du behöver därför inte lida i onödan.