Positiva effekter av träning

Träning och motion är något som egentligen alla borde syssla med i någon form, dels för att det faktiskt är ganska roligt, dels för att träning har en rad olika positiva effekter på kroppen och just vilka dessa är tänkte vi titta närmare på här nedan.

Bättre kondition och styrka

En av de mest direkt effekterna av träning är att man förbättrar sin kondition samtidigt som man också blir starkare. Träning är också väldigt viktigt för hantera smärta.

Bättre energiförbrukning

En annan effekt av träning är att kroppens energiförbrukning ökar, vilket också leder till att mer fett förbränns, som i sin tur leder till minskad risk för både övervikt och fetma.

Kroppens inre funktioner stärks

Träning stärker inte bara muskler utan också skelettet samt immunförsvaret samtidigt som blodcirkulationen och syreupptagningsförmågan förbättras. Träningen hjälper också till att rensa kroppen på gifter samt förebygga sjukdomar som stroke, hjärt- och kärlsjukdomar samt vissa cancerformer.

Bra för själen

Träning och motion är något som inte bara är bra kropp utan även för själ. Detta på grund av att kroppens produktion av hormonerna dopamin, serotonin samt endorfin ökar vilket motverkar stress och samtidigt också depression och ångest.