Hitta en ny träningsform

Alla som tränar regelbundet har vid ett eller annat tillfälle flörtat med någon annan träningsform än sig egen. Och för somliga har de säkert inte ännu hittat den träningsform som skulle passa dem perfekt. Oavsett om man bara vill testa något nytt ett tag eller blivit less på sin nuvarande träningsregim finns det garanterat mycket där ute man skulle kunna testa.

Yoga

Många har missuppfattningen att yoga inte är mycket mer än stretching och meditation. Till att börja med finns det en rad olika former av yoga och medan somliga handlar mer om saker som mindfulness finns det även riktigt fysiskt krävande former av yoga som bygger styrka, smidighet och balans.

Kampsport

Kampsport är ett väldigt bredd spektrum det också. Trots namnet finns det faktiskt kampsporter där man inte slåss mot någon alls utan mer söker perfektion i rörelser eller liknande. Kampsporter behöver ofta en del specialiserad utrustning och då kan man använda sig av en butik som Jabb för att hitta rätt.

Dans

Dans är kanske inte vad man först tänker sig när man är ute efter en träningsform. Men beroende på vilken dans man söker lära sig kan det vara en rad olika fysiskt krävande element inkluderade utöver saker som taktkänsla och koordination. Med dans tränar man huvudsakligen kondition så styrketräning är något som i regel behöver hända utanför. Men med allt från breakdance till pardans finns det så klart en hel del variation i själva träningsmomentet.

Poledance

Poledance är ytterligare något som många har missuppfattat och även har en rad olika förutfattade meningar kring. Detta har dock blivit allt med populär under åren och många har kommit att inse att det inte bara är krävande och bra träning, utan även väldigt roligt. Kurser finns att ta på många olika håll i Sverige och ett tips för den intresserade är att gå till sitt lokala gym och fråga om de har möjligheten att anordna något.