Hemmaträning

Alla har inte tiden eller lusten att gå till gymmet flera gånger i veckan för att hålla vikten och hälsan i form. Och det ska man inte skämmas för. Vi behöver inte gilla samma saker för att kunna uppnå samma mål. Det går lika bra att träna på hemmaplan.

Styrketräningen

För att gå ner i vikt och för att skaffa muskler så är styrketräningen viktig. Om du bara vill gå ned i vikt är det ändå bra att träna musklerna och inte bara kondition. Om musklerna blir större höjs förbränningen så du bränner fler kalorier snabbare under hela dagen och speciellt när du konditionstränar. I början är det bäst att använda sin egen kropp som motvikt. Armhävningar, burpees, situps och plankan är alla stärkande övningar som man kan modifiera för att göra dem svårare och lättare.

Konditionsträning

Konditionen kan du också träna hemma.  Kondition är också en träningsform som man kan utöva varje dag så länge man mår bra och inte får ont. Men här kan det faktiskt underlätta att använda sig av verktyg. Ett alternativ är att hoppa hopprep. Det är otroligt krävande, populärast bland boxare som behöver otrolig kondition och går också att variera för att göra det svårare eller lättare. Vill man inte stå och hoppa varje dag kan man införskaffa en crosstrainer. Ta del av länken om ni inte vet hur en sådan ser ut. Den belastar inte musklerna lika hårt som ett löpband eller hopprepet. Man kan väldigt enkelt ändra belastningen för att köra hårdare pass och en crosstrainer går att få in i de flesta hem.