Ta hand om huden

En del i god hälsa är att ta hand om din hud. En frisk hud med jämn pigmentering och lyster passar bättre till dina goda kost- och träningsvanor. 

Solskydd

Varje gång du är ute i solen under sommaren ska du bära solskydd, speciellt mellan lunch och framåt 15.00: då är solen som starkast. Vi behöver solen för att må bra men huden kan lätt bli skadad om den utsätt för starka UV-strålar. För dem som gillar att sola är solskydd extra viktigt eftersom det är främsta skyddet mot melanom.

Duscha mindre

Din hud gillar inte att du duschar varje dag. Vatten torkar ut huden och duschtvålar tar bort viktiga bakterier som agerar som ett skydd för oss människor. Det räcker att tvätta skrev och under armarna varje dag för att hålla sig fräsch. Du ska också sänka värmen i duschen eftersom varmt vatten torkar ut mer än kallvatten. Varmt vatten öppnar upp porerna och då kan bakterier och smuts komma in vilket ger acne och inåtväxta hårstrån.

Återfukta varje dag

Smörj in kroppen varje dag. Skippa billiga hudlotions, även om de luktar gott och är billiga. Satsa på oljor som är dryga och mer naturliga. Din kropp behöver inte tusentals ämnen för att må bra, många ämnen kan vara direkt skadliga för huden. Rena och ekologiska oljor återfuktar längre och kan lösa problem med torr hud, ojämn pigmentering och även väldigt fet hud.