Kom igång med träningen

TräningDet kan kännas motigt att komma igång med sin träning och för den delen att fortsätta. Men att träna har många fördelar både fysiskt och psykiskt.Det finns många enkla motionsformer att börja med som kanske inte känns så jobbigt att komma till skott med och är heller inte kostsamt, förutsatt att du har tillgång till en cykel då till exempel Att variera sig kan också underlätta då träningen inte blir enformig.

Promenader

Börja med korta promenader om du inte orkar eller vill gå långt. Se till att få sällskap så kan du förena nytta med nöje och rätt var det är har ni gått i 5 kilometer. Genom att ha en träningskompis är det svårare att låta bli då båda pushar varandra att komma ut.

Cykling

Har du eller har tillgång till en cykel är det väldigt bra motion. Det behöver inte gå fort eller vara en lång sträcka till en början. Cykling belastar kroppen mindre än löpning och är således skonsammare, samt ökar din kondition.

Simning

Många badhus har motionssim vissa tider. Simning är en skonsam form av motion där du använder stora delar av kroppens muskler samtidigt. Du använder muskler på till exempel lårets in och utsida, bröstet, överarmar, axlar, rygg, mage med mera.