Joggingtips

JoggingskorEn av dom allra vanligaste – och bästa motionsformerna är jogging eller löpning, som en del väljer att kalla det. Vi tänkte här ge några tips till dig som tycker att jogging inte är det allra roligaste i livet.

Skaffa ett bra par skor

Det första du bör göra är att skaffa dig ett par ordentliga skor som du trivs i och som gör att du slipper få ont bara av kortare joggingturer. Tänker man sig att jogga på regelbunden basis så ska man låta skorna kosta en slant, det tjänar man på i längden.

Få tankarna på annat

När du är ute och springer så är det oftast tungt. Det känns som att vägen aldrig tar slut och man börjar tröttna redan efter en liten bit. Då är det bra att kunna tänka på något annat under tiden man springer, så kan man åtminstone bitvis glömma vad det är man sysslar med. För att göra detta så är tipset att lyssna på peppig musik som man tycker om, eller en podcast/ljudbok som du kan engagera tankarna i medan du tar nästa steg,. och nästa steg och…

Tävla mot dig själv

Till sist så tänkte vi också nämna att ett bra sätt att motivera sig själv är att tävla mot sig själv. Försök alltid att presetera bättre än förra gången du var ute och lubbade på vägar och stigar. För att mäta tid, hastighet och distans så kan du använda dig av appar så som Runkeeper eller liknande.