by
on
under
Permalink

De mest effektiva livsförbättringarna

Vi brukar på denna sidan främst kanske belysa träning som den viktigaste livsstilsförändringen, men det finns så mycket mer än så att göra. Här kommer några livsstilsförändringar som kan förbättra ditt välmående och resultaten av din träning. 

nedstämd man

Psykisk och social hälsa

En av de viktigaste delarna i ett bra liv är den psykiska och sociala hälsan. Detta är inte en enda förändring man kan göra utan ett område man kontenuerligt måste arbeta med. Det handlar om att ha en bra psykosocial miljö på arbetsplatsen. Att ha en grupp vänner man kan lita på samt rutinen att umgås med dem i en omfattning som man själv mår bra av. Att lära sig hantera svåra situationer. Psykisk ohälsa kan på sikt leda till eller förvärra många andra fysiska problem samt stödja ohälsosamma beteenden.

För att läsa mer om detta kan man gå in på 1177.se.

Rökning

Det var idag länge sedan rökning ansågs som något bra eller coolt. Idag vet vi vilka otroligt hemska hälsokonsekvenser rökning har på både kort och lång sikt. Som tur är kommer det även nya hjälpmedel för att sluta röka. Den kanske största revolutionen heter e-cigaretter och ger känslan av att röka samtidigt som man kan undvika en stor mängd av de gifter som finns i vanliga cigaretter. Då de finns i olika styrkor går det dessutom att använda dem för att trappa ner nikotinbehovet.  För att läsa mer om rökning och dess påverkan på kroppen under träning kan du läsa denna artikeln.